Piškotki

Uporaba piškotkov

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani.
​​​​​​​
Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto, in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

piškotek trajanje opis
xsrf-token seja Ta piškotek vsebuje edinstven šifriran zapis, ki se uporablja za preprečevanje vdorov na spletno mesto in ščiti pred ponarejanjem zahtev med spletnimi mesti.
klarena_session seja Piškotek, ki se uporablja za identifikacijo seje uporabnika.
remember_web 5 let Piškotek "remember_web" (tudi piškotek "remember me") se ustvari, ko izberete potrditveno polje "Zapomni si me" na strani za prijavo. Ta piškotek si zapomni vaše poverilnice za prijavo, da se lahko hitro prijavite, če vas je seja odjavila. Če se odjavite, se izbriše.
klarena _cookie_consent 20 let Shrani vaše nastavitve piškotkov (da vas ne bomo več vprašali).
csrftoken 1 leto Preverjanje verodostojnosti
_ga 2 leto Statistika ogledov spletne strani
google.com 2 leti Google naloži 3 piškotke ob prikazovanju google zemljevida

Upravljanje s piškotki

Piškotki omogočajo, da se določene vsebine ali funkcije aplikacije prilagodijo za določenega obiskovalca, glede na njegove izbire ali preference ali glede na lastnosti njegove terminalske opreme. Piškotki za analitične namene omogočajo stalno izboljševanje spletnega mesta.

​​​​​​​Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov, ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite svoj brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:
Chrome
Firefox
Microsoft Edge
Opera (stran v angleškem jeziku)
Safari (stran v angleškem jeziku)